Tuesday, September 23, 2008

Sometimes I picture all your fingers, sometimes they're crawling down my spine

Tag. Aku suka Tag Heuer Diamond Fiction. Siapa nak masuk meminang adik-adik aku, tolong beli jam ini jadi hadiah langkah bendul untuk aku ye. Tapi kalau nak masuk meminang aku, sila beli Diamond Fiction bersertakan Maurice Lacroix Starside Sparkling Date Watch. Sekian terima kasih.

Bagaikan virus yang menular, I was hit by the tag fever too, courtesy of Detektif Remaja Magenta Kindaichi. Awww sho schweet. 15 random facts about me. Kalau ada fakta berulang I would like to apologize in advance, kapasiti memori aku belum diupgrade lagi.

1.
Dari tahun 2001 sehingga 2008, aku sudah tukar pakai 9 atau 10 bijik handphone. Aku memang suwey dengan handphone sebab aku pelupa, careless, dan sengal. Tertinggal di fitting room, dicuri di surau, jatuh dari tingkat 4, mangsa pickpocket di Petaling Street/Pudu, kebiasaannya tertinggal somewhere and menjadi mangsa orang yang tak jujur. Orang-orang begini aku sumpah dia kemalangan dan mati bergelumang dalam tahi mereka sendiri.

2.
Aku suka bau duit baru. Kebiasaan kalau aku baru dihulur duit elaun, atau baru draw duit dari ATM, or dapat duit raya, aku akan hidu dahulu sebelum disimpan. Mak aku marah katanya buruk perangai, tapi I can't help it. Duit yang buruk diterima dari mamak tak akan di hidu ye.

3.
I'm a collector. Okay fine, some would call me hoarder but I call it collecting. I collect chopsticks, keychains, fridge magnets, foreign and old currencies, watches, perfumes and cameras. I will always keep books, mangas, Shell's Ferrari model cars, anime premiums, movie stubs, travel documents, notebooks, sketchbooks and birthday cards.

4.
I get my music from TV series. I watch something, I hear something I like, I'll find it. It's great really, that's how I get stuff like Loquat, Trespassers William, Susie Suh, The Watson Twins, Ryan Adams, Michael Tolcher, Red House Painters, Rilo Kiley, The Postal Service, The Flaming Lips, Bloc Party, The Shins, Interpol, Cary Brothers, Kate Havnevik, American Analog Set, Cat Power, Sia, Explosions in The Sky and Butterfly Boucher. The rest comes from friends like M83, Mogwai, Sigur Ros and The Perishers and a I go to a Mix CD community on LJ for more obscure choices. It's rare that I download a whole album, or care to find out background details of the artistes as to how they look like, or whatever. Because I like the songs, not the people singing it. I don't like assigning a face to a voice I like, it spoils things. Antara faktor I don't frequent Youtube.

5.
Aku rabun jauh. Power contact lenses aku 425 for each eye. And I still have difficulties reading signboards while driving. I sleep with my contact lenses on, I probably have even worn a pair for as long as 3 months without taking them off. One time I drove wearing only 1 contact lens, just in my right eye and scared the shit out of my friend yang jadi passenger when she saw me steering through the traffic at SS 15's roundabout with one hand over an eye.

6.
I'm not scared of heights, but aku sangat sangat gayat dan seriau bila naik flyover tinggi-tinggi, lagi-lagi if the flyovers have sharp turns. Example of flyovers yang boleh buat aku lemah jantung, the one heading to Cyberjaya, the one yang sangat tinggi dari Subang Jaya ke Sunway, the ones heading to UIA, and such. I kept on imagining the car losing control and steered its way through the barriers and flew over it then crashing on the roads below and if this happens, confirm aku mati.

7.
Aku perlu sekurang-kurangnya 30 minit untuk mamai bila bangun tidur, and time tu aku antara dengar tak dengar, ingat tak ingat akan keadaan sekeliling, kalau orang keliling cari pasal memang kena maki. And kebiasaannya time aku sudah mula menjawab soalan orang tu, aku sebenarnya belum sedar lagi, and time tu aku sangat honest. Aku pernah mengangkat telefon, berborak, janji nak berjumpa orang, maki orang, menjawab apakah password laptop aku, dan bercerita tentang mimpi, tapi semua pun aku tak ingat kalau bukan diingatkan oleh orang yang bertanya/mendengar. Bahaya indeed, one time I almost pick up The Bastard's phone, girlfriend dia telefon, and just before I answer it, he realized it and snatched the phone away. Oh well, kantoi juga eventually. Amongst anime people, this condition is called, AB blood type.

8.
Aku suka mandi hujan. Dari dulu sampai sekarang. Baru haritu aku mandi hujan pukul 3 pagi, berbaring di porch pandang langit. Dengan harapan dapat wash away semak-semak dalam hati. Tapi angin terlalu kencang aku pulak tak tahan sejuk. Menggigil sampai sakit gigi. Takpe, lain kali.

9.
I love eating Koko Krunch. Especially for sahur. Dulu lepas SPM, aku duduk rumah, tak bekerja, tidur sampai petang, aku hanya akan bangun makan Koko Krunch before staring at the TV sampai aku tidur semula. Ape point? Walaupun aku tak buat apa, I didn't gain weight sebab I only ate Koko Krunch.

10.
Aku bercakap dengan orang aku akan maintain eye contact. Maka aku jadi sangat pantang orang yang bercakap dengan aku tak maintain eye contact. But I've come to learn that setengah orang are just plain cacat different, doesn't mean they're not interested in the conversation or they're being disrespectful and rude.

11.
I don't have any kind of stat counter di blog aku. I wouldn't know how many hits, dari mana, pukul berapa, guna browser apa, what search terms used, anything lah. I just don't find it necessary to know if people are reading or not. If they want to make their presence known they can just leave a comment kan.

12.
Aku ada bad habit kopek bibir. Luka berdarah-darah pun aku masih akan kopek selagi aku tak rase licin and free from dried bits. Rasa darah sendiri adalah sangat sedap by the way. Kalau dah luka berdarah, aku akan tekapkan dengan tomato sejuk dan enjoy the pain that shoots up sambil gigit tomato sejuk yang masam itu. Yes, I am aware of my masochistic side. Aku suka direnjat oleh that stupid pen yang digunakan to play pranks on people juga.

13.
I have this crazy fear of rejection. Sebab tu tak pernah job hunting, or admit suka anybody. If I like anybody, I'll just kill the feeling. And most of the times the fear is rational. Sometimes it works out okay. Jobs come to me. Men come to me. But I know I've gotta change that soon.

14.
Waktu muda-muda dulu I tell myself aku hanya akan kahwin dengan a chef, who plays drums, and are into cars serta drives like a demon. Kerana aku tak reti masak tapi suka makan, so aku kena kahwin dengan orang yang suka masak. Kerana aku suka drum tapi tak reti main so aku kena kahwin dengan drummer. Kerana I get all hot and bothered when tengok orang main drums dengan hebat turut menjadi faktor. Kerana aku suka fancy pretty cars and kalau laki aku pun kaki kereta maybe dia boleh bagi aku bawak juga. And also cos I get hot and bothered tengok a skilled, fast and sleek driver in action turut menjadi faktor. Dan kerana semua ini jarang sekali wujud in a guy altogether, aku mungkin takkan kahwin anytime soon.

15.
Walaupun aku cepat bosan dan tak suka keadaan menjadi stagnant, aku sangat tak suka benda yang aku gemar stopped being something consistent. I need it to be a constant. Kebiasaannya on food. Like beriani, and nasi ayam mak aku. Kalau mak aku adventurous dan ubah recipe sikit, aku takkan boleh makan. Or Subway Melt. Or Dave's Deli's Saltin Boca.

Sorry, I don't really have the knack to shorten my pieces, kalau mata berpinar and jari sakit, it's Magenta's fault :p I'm tagging Azroy Bin Jeff, Pearlicia, Kambenk Sepet, Fouad Al-Hazred and Her Possumness.

11 comments:

the Constantly Dramatic One

Sejak bila lak aku seekor possum ni? Excuse me? It's ossum ok, "ossum". *gives Pourpres a dirty look* =p

Your number 6!! OMG!! Me too!! Naik kapal terbang ok jer, naik roller coaster jerit-jerit miang tapi klu nak lompat parit;menggeletar. Flyover Sunway-Subang tu memang mencabar. Kalau kena drive kat situ, siap baca-baca Yassin lagi. Serious.

People yg tak maintain eye contact masa bercakap are creepy as fuck ok.Like they are very shifty and they want to hide things from you.......Very unnerving.

Mmmmmm Subway Melt, dah lama tak makan. Nom nom.

Pourpres~

Possumness is waaay cuter than ossumness.

Seee

So you're an ossum possum *tepis-tepis dirty look*

#6 is actually damn right stupid. I bungy jumped, I took this cable ride in Aussie, but I cringe and clutch the damn steering wheels and feel my heart shrinking when I go on these flyovers.

The non-eye contact kind, I just think of them as shy. Some even blushed because I look them in the eye. Funny actually.

penyangak

30 minutes mamai tuh invitation untuk sesiapa amek kesempatan dari segi berahi wahukuhkgea.

macamana nak eye contact kalau perempuen-perempuenz gebu tengah lalu keliling.

anyway, sampai hati tak tag aku. kedekut. poyo. rempit. ;/

Pourpres~

Aku yang amek kesempatan bukan orang lain. I made out in my sleep ok. Dem gila.

Aku tak cukup gebu meh? Haha. Sebab tu la kira tak respek ngok. Aku pon tengok pompuan montok dan yummy boys but takde la sampai mcm tu.

Ngok, ko kan dah ditag. Ngee bitchslap kang.

polar bear

owh no.2. i like to smell new money too. hahaha. best!

magenta

#4, sangat sama. It's really rare that I download a whole album. Lagi satu I always download a song dari OST, sometimes sampai google the words I remember from the song in the movie untuk cari title dia. Cary Brothers tu pun dapat dari cerita, Scrubs kot. Tah, tak ingat dah. Lagu Blue Eyes. That's my ultimate nak cair punya lagu.

Double Patties

emmmm.... bau duit baru keluar dr atm mmg wangi, hangat pulak tu!

kdg2 bila dengar lagu best dan masuk dengan scene dlm filem aku tulis dlm henset cepat cepat takut terlupa,

hajat nak download, tp last2 sekali malas. haha.

Bon Iver, Jose Gonzalez. try le.

Anonymous

no.7
yes, definitely. i start work at 9am. i usually leave home by 8am.
i set my alarm at 615am.
snooze. snooze. snooze. snooze. snooze. snooze.
dammit.
720am - time to get up.
and indeed. i can pick up a phone call, talk2, and then not remember anything abt it.

no.13
now, who doesn't?

Pourpres~

Polar Bear: Best, but my mom said the way I do it tak senonoh. Dia jeles.

Magenta: For the same reason, letssingit.com is my best friend. Haha, Blue Eyes best on a rainy day. I think I got it from, One Tree Hill kot.

Double Patties: Yeah, Bon Iver masyuk, I remember si disordre yang bagi but I think it was on House juga :) Flume, Blindsided and Skinny Love best.

Jose Gonzalez eh, I'll look it up. Thx

anonymous: I once set 3 alarms. Each alarms would ring at least 5 times if no one turns it off. So the alarm went off 15 times at least, and I didn't hear anything. My sis said I did get up a few times, mutter some incoherence as I hit the snooze button, talked to her, and went back to sleep. Subconscious gila

Felicia F. Ramzi

#3, #4, #7..very much similar to mine...especially the mamai part. I thought i was conscious, cause i boleh cerita gelak2 kat phone but i have no memories of that the next morning until that fella calls back. heheh..org ajak kawen pun i akan say yes kot..

loh comel je takut heights.. jom coba drift...

btw, sorry lambat buat tag nih, in no time ok..

47

man...i sure have missed out on a lot of things :P

take care!

Blogger template 'PurpleRush' by Ourblogtemplates.com 2008